Internet

A weboldal neve

Blogot vagy új online vállalkozást szeretne indítani? Ha igen, akkor regisztrálnia kell egy domain nevet. Már megijedt? Ne ijedjen meg: a domain regisztráció egy egyszerű művelet, amelyet teljes önállósággal és nagy személyes elégedettséggel végezhet el, miután a tranzakciókat elvégezte. Készen állsz a kezdésre?

Domain regisztráció: mire van szüksége

A webes projekt létrehozásának első lépése egy jó domain név keresése és regisztrálása. A személyes nyilvántartáshoz hasonlóan a weboldalaknak is szükségük van egy regisztrációra, ami nem más, mint a domain regisztrációja. Mire való? Annak biztosítására, hogy ez a név egyedi legyen, és hogy a versenytársai ne használják helytelenül, vagy ne tudják megragadni. Ez egy olyan regisztráció, amely Önt egyedüli tulajdonosként azonosítja.

A domain regisztráció egy egyszerű művelet, amelyet teljes önállósággal és nagy személyes elégedettséggel végezhet el, miután a tranzakciókat elvégezte.

Mi az a domain regisztráció?

Mielőtt elkezdenénk, nézzük át az alapokat, hogy biztosak lehessünk abban, hogy jól összehangolódtunk, és semmit sem bízunk a véletlenre.

Mi az a domain név?

A domainnév az Ön weboldalának címe, amelyet az emberek beírnak a böngészőjükbe, hogy meglátogassák weboldalát. Például corlorossi.com.

Egyszerűen fogalmazva, ha úgy akarunk a weboldalára gondolni, mint egy otthonra, akkor a domain neve lesz a címe, kiegészítve egy házszámmal. Miért váltottunk át a nevekről a számokra?

Az egész internet egy hatalmas számítógépes hálózat. Minden számítógéphez tartozik egy szám, amelyet IP-címnek nevezünk, és amely így néz ki: 00.000.00.0

Ezt a címet nem könnyű megjegyezni. Képzelje el, hogy ilyen címeket kell használnia kedvenc webhelyeinek meglátogatásához. És képzelje el, hogy a jövőbeli ügyfeleinek is ugyanezt kell tennie.

E probléma megoldására találták ki a felső szintű domaineket.

A domain nevek tartalmazhatnak betűket és számokat, ami segít a vállalkozóknak abban, hogy márkás neveket hozzanak létre weboldaluk címéhez. Ami a fentiek miatt nyilvánvalóan domain regisztrációt igényel.

A webes projekt létrehozásának első lépése egy jó domain név keresése és regisztrálása.

Mikor van szükség domain regisztrációra?

Jelenleg több mint 140 millió .com végződésű domain név van már regisztrálva.

Ez azt jelenti, hogy minden jó domain név regisztrálva van, ahogy olvasod. Valószínű, hogy valaki regisztrálni fog egy olyan domain nevet, amire Ön gondol, ezért okos dolog regisztrálni egy domain nevet, amint eszébe jut egy ötlet. Az azonnali domain regisztráció kevés pénzbe kerül, és nem fogja megbánni.

Ezért minden okos vállalkozó proaktívan regisztrál domain neveket még a vállalkozás indítása előtt. A domain nevek olcsók, és egy évre regisztrálhatók. Ha úgy dönt, hogy nem folytatja az online vállalkozás ötletét, akkor hagyhatja, hogy lejárjon, és ekkor a domain regisztráció másnak lesz engedélyezve.

A lényeg az, hogy ha komolyan gondolja az üzletépítést, akkor azonnal el kell kezdenie a domain regisztrációt. Ez segít megvédeni a márkaidentitását, az üzleti nevét és még a jövőbeli üzleti ötleteit is.

A regisztrációhoz minőségi weboldal tárhely is szükséges.

A domain regisztrálásához létre kell hoznom egy weboldalt?

Nem, a domain regisztrációhoz nincs szükség weboldalra. Regisztrálhat egy domain nevet, és később létrehozhat egy weboldalt. Regisztrálhat egy domainnevet és létrehozhat egy ideiglenes webhelyet vagy egy “hamarosan” oldalt is.

Sok vállalkozó a domainneveket digitális ingatlanokként kezeli, ezért regisztrálnak egy jó domainnevet, és megtartják a megfelelő vevőnek, aki magasabb áron akarja majd megvenni, mint amennyit a domain regisztrációjáért fizettek.

Hogyan válasszuk ki a legjobb nevet a domain regisztrációhoz

A domain nevek nagyon fontos szerepet játszanak a weboldal identitásában és sikerében, ezért a név kiválasztása talán a legnehezebb része a domain regisztrációnak. Fontos, hogy alaposan átgondolja, de az is fontos, hogy ne gondolkodjon túl sokat rajta, különben soha nem jut túl a kutatási fázison. Győződjön meg róla, hogy összhangban van az Ön által tervezett tevékenységgel, és hogy könnyen kiejthető, de könnyen gépelhető is legyen, és ne legyen túl hosszú. Ha kiválasztottad, folytathatod a domain regisztrációját, és máris indulhatsz az üzletelésre!

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: