Internet

Miért van szükség biztonsági tanúsítványra

A webhelyeknek SSL-tanúsítványokra van szükségük a felhasználói adatok védelme, a webhely tulajdonjogának ellenőrzése, a támadók megakadályozása abban, hogy a webhely hamis változatát hozzák létre, valamint a felhasználók bizalmának közvetítése érdekében. Még mindig nem elég motiváció egy SSL-tanúsítvány beszerzésére? Nézzük meg egy kicsit részletesebben.

SSL tanúsítvány és adatvédelem

Ha egy weboldal arra kéri a felhasználókat, hogy jelentkezzenek be, adjanak meg személyes adatokat, például hitelkártyaszámot, vagy tekintsenek meg bizalmas információkat (pl. egészségi állapot vagy pénzügyi információk), az adatokat feltétlenül bizalmasan kell kezelni. Az SSL-tanúsítványok segítenek az ilyen információkat tartalmazó üzenetek küldője és címzettje közötti online interakciókat bizalmasan kezelni, és biztosítják a felhasználókat arról, hogy a weboldal hiteles és biztonságos, és megbízható hely a személyes információk megosztására.

SSL-tanúsítvány segít megvédeni az információkat
SSL-tanúsítvány segít fenntartani a bizalmas online interakciókat

A vállalkozások számára fontosabb, mint a magánszemélyek számára, akik az imént leírt helyzetekben találhatják magukat, az a tény, hogy az SSL-tanúsítvány szükséges a HTTPS webcímhez. A HTTPS a HTTP biztonságos formája, ami azt jelenti, hogy a HTTPS weboldalak forgalmát az SSL-tanúsítvány titkosítja. A legtöbb böngésző “nem biztonságos”-ként jelöli meg a HTTP-s, azaz az SSL-tanúsítvány nélküli oldalakat. Ez egyértelmű jelzést küld a felhasználóknak, hogy az adott webhely nem megbízható, ami arra ösztönzi azokat a vállalkozásokat, amelyek még nem tették meg, hogy áttérjenek a HTTPS-re.

Mit védünk SSL-tanúsítvánnyal

Az SSL-tanúsítvány segít megvédeni az olyan információkat, mint például:

 • Bejelentkezési adatok
 • Hitelkártya-tranzakciók vagy bankszámlaadatok
 • Személyesen azonosítható adatok, mint például teljes név, cím, születési dátum vagy telefonszám
 • Jogi dokumentumok és szerződések
 • Orvosi feljegyzések
 • Tulajdonosi információk

De természetesen nem minden egyszerű és világos: az SSL-tanúsítványok különböző típusai léteznek, különböző szintű érvényesítéssel. A hat fő típus a következő:

 • Kiterjesztett érvényesítésű tanúsítványok (EV SSL)
 • Szervezet által hitelesített tanúsítványok (OV SSL)
 • Tartományi érvényesítésű tanúsítványok (DV SSL)
 • Wildcard SSL tanúsítványok
 • Több tartományra érvényes SSL-tanúsítványok (MDC)
 • Egyesített kommunikációs tanúsítványok (UCC)
 • Kiterjesztett érvényesítésű tanúsítványok (EV SSL)

Nézzük a három leggyakoribbat.

Az Extended Validation SSL, ahonnan megrendelhető Domovanje, tanúsítvány a legmagasabb kategóriájú SSL-tanúsítványtípus, és egyben a legdrágább is.Általában olyan nagy jelentőségű weboldalakhoz használják, amelyek adatokat gyűjtenek és gyakori online fizetésekkel járnak, és nagyobb gondosságot igényelnek, mint az alacsonyabb szintek. Telepítés után ez az SSL-tanúsítvány a böngésző címsorában megjeleníti a lakatot, a HTTPS-t, a cég nevét és az országot.

SSL tanúsítvánnyal rendelkező webhely
A zöld zárból láthatja, hogy a weboldalon SSL-tanúsítvány van telepítve a böngészőben

A webhely tulajdonosának adatainak megjelenítése a címsorban segít megkülönböztetni a webhelyet a rosszindulatú webhelyektől, és nagyon fontos megbízhatósági és átláthatósági szintet biztosít. Az EV SSL-tanúsítvány beállításához a webhely tulajdonosának egy szabványosított személyazonosság-ellenőrzési folyamaton kell keresztülmennie, amely megerősíti, hogy jogilag jogosult a domain kizárólagos jogaira. Ez triviálisnak tűnik, de nem minden online termékeket vagy szolgáltatásokat értékesítő ember hajlandó keresztülmenni ezen a költségen.

Olvassa el a következő cikket is: Könnyű azt mondani, hogy a tinta

A nyomtatótoner hosszú, téglalap alakú patronokban kapható, amelyek nagyobbak, mint a tintasugaras patronok. Bár a tonerkazetták drágábbak, mint a tintapatronok, sokkal tovább tartanak, így a lézernyomtatás hosszú távon megfizethetőbb megoldás, ha sokat nyomtat.

Szervezetileg hitelesített SSL tanúsítvány (OV SSL)

Az SSL-tanúsítványnak ez a változata hasonló szintű megbízhatósággal rendelkezik, mint az EV SSL-tanúsítvány, mivel a tanúsítvány megszerzéséhez a weboldal tulajdonosának jelentős érvényesítési folyamatot kell elvégeznie. Ez a tanúsítványtípus a címsoron is megjeleníti a webhely tulajdonosának adatait, ami hasznos a rosszindulatú webhelyektől való megkülönböztetésben.

HTTPS SSL-tanúsítvány hozzáadása a WordPress webhelyhez

Az OV SSL-tanúsítványok általában a második legdrágábbak (az EV SSL-tanúsítványok után), és fő céljuk az érzékeny felhasználói információk titkosítása a tranzakciók során. A kereskedelmi vagy nyilvános webhelyeknek OV SSL-tanúsítványt kell telepíteniük, hogy a megosztott ügyféladatok bizalmasak maradjanak.

Tartományi érvényesítésű SSL-tanúsítvány (DV SSL)

Az ilyen típusú SSL-tanúsítvány megszerzéséhez szükséges érvényesítési folyamat minimális, és ennek eredményeképpen a Domain Validated SSL-tanúsítványok kevesebb biztosítékot és minimális titkosítást nyújtanak, mint elődeik. Ezeket általában blogokhoz vagy információs webhelyekhez használják, azaz olyan webhelyekhez, amelyek nem tartalmaznak adatgyűjtést vagy online fizetéseket. Ez az SSL-típusú tanúsítvány az egyik legolcsóbb és leggyorsabban megszerezhető. Az érvényesítési folyamat során a webhelyek tulajdonosainak csupán a domain tulajdonjogát kell igazolniuk egy e-mailre vagy telefonhívásra adott válasszal. A böngésző címsorában csak a HTTPS és egy lakat jelenik meg, cégnév nélkül.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: